Назвався працівником банку: з картки буковинки зникли 30 тисяч грн

На спецлінію «102» звернулася 36-річна жителька селища Кельменці та повідомила, що невідома особа незаконно заволоділа її коштами у сумі понад 30 тисяч гривень.
Опитавши заявницю, співробітники Дністровського районного відділу поліції встановили, що потерпілій зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір повідомив про можливість кібератаки на банківський рахунок жінки та запропонував свою допомогу.
Увійшовши в довіру до буковинки, співрозмовник шахрайським шляхом дізнався всі дані банківської картки, з якої в подальшому зникли 30100 гривень.  За вказаним фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки. А саме:
 

– нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі, секретні коди до карти та з SMS-повідомлень);

– якщо ви отримали повідомлення про проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки фінансової установи;

– уважно читайте всі повідомлення від банку та звертайте увагу на мету операції.

У випадку виникнення сумніву щодо законності здійснення банківських операцій – телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело:Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 
 
 

peredplata