Аферисти продовжують користуватися довірливістю жителі Чернівецької області та привласнювати їхні кошти.

24 серпня до поліції надійшло повідомлення від 47-річного жителя села Новоселиця Дністровського району, про те що він став жертвою шахрайства. Чоловік розповів поліцейським, що до нього зателефонував нібито працівник банку та повідомив про несанкціоновану спробу зняття коштів з банківського рахунку. Псевдобанкір запропонував допомогу в зміні всіх захисних даних для убезпечення коштів. Шахрай увійшов в довіру до чоловіка дізнався всі персональні дані та зняв з банківського рахунку потерпілого понад 58 тисяч гривень.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Відомості про вказану подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре наголошують: не спілкуйтеся з банківськими працівниками по телефону. В жодному випадку нікому та ніколи не повідомляйте секретні реквізити карти (ПІН-код, номер і термін дії картки, а також її CVV-код).

У разі будь-яких підозр про зникнення коштів з рахунку негайно зверніться до банку за номером, вказаним на звороті картки або на офіційному сайті банку і заблокуйте рахунок та отримайте поради стосовно подальших дій.

Обмежте можливість проведення операцій в інтернеті та встановіть добовий ліміт витрат по карті.

 
 

peredplata