Лише за добу псевдобанкіри ошукали буковинців на 126 тисяч грн

Правоохоронці фіксують збільшення кількості випадків онлайн-шахрайств за схемою «Псевдобанкір». Довірливі громадяни надають невідомим особам персональні та банківські дані, а також без вагань перераховують свої заощадження. Інколи це десятки тисяч гривень.

Лише за минулу добу до поліції надійшло два повідомлення від буковинців про шахрайство. В обох випадках невідомі телефонували до своїх жертв та представлялися працівниками банку. Псевдобанкіри увійшовши в довіру до співрозмовників дізнавалися персональні та банківські дані. Після чого знімали всі заощадження з карткових рахунків. Внаслідок шахрайських дій 47-річний житель села Луковиця позбувся 56 тисяч гривень, а 37-річна жителька села Бояни Чернівецького району втратила понад 126 тисяч гривень.

За вказаними фактами співробітники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб зберегти свої кошти та не потрапити на гачок онлайн-шахраїв дотримуйтесь декількох порад: не повідомляйте підозрілим особам персональні та банківські дані, а тим паче коди, які надходять в SMS-повідомленнях.

Правоохоронці закликають – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними. Не дайте шахраям себе ошукати.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata