Хотіла придбати генератор: чернівчанка віддала шахраю понад 30 тисяч гривень

Учора, 6 грудня, до поліції звернулися двоє чернівчанок з повідомленнями про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використали різні шахрайські схеми. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цих протиправних дій.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Зокрема, 31-річна жителька міста Чернівці звернулася до працівників поліції із заявою, про те що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа 34 300 гривень. Заявниця розповіла поліцейським, що хотіла придбати генератор. В подальшому, їй зателефонував псевдопродавець, який попросив перерахувати частину коштів за прилад. Як тільки жінка виконала предоплату за товар, зв’язок з нібито продавцем обірвався, а бажаний товар чернівчанка так і не отримала.

Цього ж дня у 37-річної жительки обласного центру порушник виманив гроші, використовуючи іншу шахрайську схему. Незнайомець зателефонував, представився працівником банку. Аферист увійшовши в довіру до жінки, оманним шляхом дізнався всі дані банківської картки заявниці, з якої в подальшому зникло 15 500 гривень.

За цими фактами дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські закликають буковинців бути більш обачними при спілкуванні з незнайомцями чи мало знайомими людьми. При здійсненні покупок в Інтернет мережі користуйтеся оплатою після отримання товару. Пам’ятайте, що працівники банку не запитують конфіденційну інформацію ваших банківських рахунків. У випадку якщо ви стали жертвою шахрайства одразу ж телефонуйте на спецлінію «102».

 

peredplata