3,5 тисячі євро з особи: двоє буковинців налагодили схему переправи ухилянтів до Румунії

Слідчі поліції повідомили групі буковинців про підозри в незаконному переправленні осіб через державний кордон
 
Жителі Чернівецького району організували злочинну схему переправи до сусідньої Румунії ухилянтів від мобілізації. За попередньою інформацією, такі послуги коштували військовозобов’язаним 3,5 тисячі євро. Для з’ясування всіх обставин протиправної діяльності буковинців і їхніх можливих спільників, наразі триває досудове розслідування.
 
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Наразі слідчі відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції встановили причетність до злочинної діяльності двох жителів села Їжівці, віком 29 і 31 рік.
 
Достовірно знаючи про діючі обмеження на виїзд з України чоловіків 18-60 років, буковинці вступили в злочинну змову для незаконного збагачення. Підшукавши двох чоловіків, які хотіли нелегально покинути територію нашої держави, зловмисники зголосилися пішки провести ухилянтів через ліс до державного кордону. Однак прикордонники викрили порушників, коли ті йшли поблизу лінії розмежування українсько-румунського кордону.
 
Поліцейські повідомили двом жителям села Їжівці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
 
За незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, підозрюваним загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.
 
 
 

peredplata