16-літня школярка з Буковини через інтернет магазин “продавала” неіснуючий товар

На Буковині дізнавачі поліції передали обвинувальний акт до суду щодо неповнолітньої за вчинення шахрайства.
 
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
У серпні минулого року до поліції надійшло повідомлення від 40-річної жительки Полтавської області про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її грошима. За протиправні дії правопорушниці загрожує до трьох років обмеження волі.
 
Під час проведення оперативно-розшукових та спеціальних поліцейських заходів правоохоронці встановили особу правопорушниці. Нею виявилася 16-річна жителька села Банилів. Поліцейські з’ясували, що школярка створила Інтернет-магазин в одній із соцмереж, де розміщувала фото одягу та взуття, доступного для продажу. Заявниця перерахувала їй 1900 гривень за взуття, та не отримала куплений товар. При цьому гроші псевдопродавчиня не повернула і припинила з потерпілою переписку. 
 
Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування відносно школярки. Їй інкримінують вчинення проступку, передбаченого частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 
 
Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію щодо Інтернет-магазинів чи продавців перед здійсненням покупки. Ніколи не здійснюйте передоплати за товари і послуги та не користуйтеся сумнівними сайтами оголошень.
 

peredplata