З Риму до Візантії: Розпочався візит предстоятеля ПЦУ до Вселенського Патріархату

 

26 січня після завершення візиту предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія до Риму розпочався його візит до Вселенського патріархату (Стамбул, Туреччина). У аеропорту Стамбула предстоятеля ПЦУ зустріли митрополит Силіврійський Максим, великий синкел Патріархату отець Яків та українські дипломати.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Ввечері митрополит Епіфаній був присутній на заході, присвяченому Міжнародному дню пам’яті Голокосту, який відбувся в Італійському культурному інституті в Стамбулі. В заході взяли участь Вселенський патріарх Варфоломій, старець-митрополит Халкідонський Еммануїл, посли Італії, Австрії та Святого Престолу, головний рабин Туреччини та представники єврейської громади країни.

Під час заходу було показано документальний фільм про Апостольського нунція архієпископа Джованні Ронкаллі, який пізніше став Папою Римським Іоаном ХХІІІ, та його діяльну участь у врятуванні євреїв Європи від нацистських переслідувань.

27 січня митрополит Епіфаній візьме участь у богослужінні на честь перенесення мощей святителя Іоана Золотоустого, яке відбудеться у Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі, та проведе офіційну зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Предстоятеля ПЦУ супроводжує архієпископ Чернігівський Євстратій.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній зустрівся з кардиналом Куртом Кохом. Також він зустрівся з папою Франциском.

peredplata