У Чернівцях відновили ремонтні роботи по заміні старої труби біля аеропорту

Триває процес по заміні аварійної ділянки каналізаційного колектору в районі вулиці Каденюка. Старій бетонній трубі понад 120 років, через що вона по суті “розсипалась”. Методом підземного буріння прокладемо нову трубу.

Зокрема заступник міського голови Василь Зазуляк пояснює тривалу перерву в ремонтних роботах:

“Вже кілька місяців на вулиці Каденюка знаходять «зраду». Розповідаю, чому так і що там відбувається насправді.

У грудні в районі кільця почали роботи з відновлення каналізаційного колектору, йому, до слова, 120 років. Весь цей час він стійко тримався, але нині він фактично розсипався.

Отже, почали роботи відкритим способом, замінили 18 метрів труби. Далі зрозуміли, що це довго і паралізує рух у межах великого району. Тож вирішили вдатися до більш технологічного рішення.

Проєктно-кошторисна документація вже готова, можемо розпочинати заміну методом підземного буріння.

Що нам це дає? Можна буде не перекривати рух і життя на вулиці Каденюка повільніше, але триватиме. Зовні не буде видно, бо роботи будуть на глибині до шести метрів. Підрядник виріже мережу спеціальних шурфів (ділянку 3х3 метри, як у шахту), у них спустить обладнання і вже звідти проводитиме буріння. Через ці «тунелі» й протягнуть нові труби.

Для нас цей процес новий, роботи складні, ґрунт обводнений. Втім це краще, ніж робити по-старому. Тримайте кулаки, щоб справилися якнайшвидше, а отриманий досвід успішно використовували далі.”

peredplata