Повелась на низьку ціну житла: буковинка псевдоріелтору перерахувала 10 тисяч авансу

Учора, 10 травня, до Чернівецького райуправління поліції звернулася місцева жителька з повідомленням про шахрайство. Відомості про вказаний факт дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановлюють осіб причетних до цього злочину.

Шахрайська схема з фейковими публікаціями про оренду квартири не нова. Аферисти розміщують оголошення про оренду житла, виставляють фото та занижують ціну, щоб привабити жертву афери. Саме на таке повідомлення, в соціальній мережі Інтернет, натрапила 19-річна мешканка обласного центру. Чернівчанка зв’язалася з нібито ріелтором, який попросив завдаток у розмірі 10 тисяч гривень. Заявниця погодилася та перерахувала кошти на невідомий рахунок. Після чого зв’язок з псевдоріелтором обірвався.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції Буковини застерігають громадян, як не потрапити до рук шахраїв під час оренди житла:

–          перевіряйте аккаунт автора (дату створення, наявність інших оголошень);

–          якщо одні й ті ж фото квартири розміщені для оренди в різних містах, йому точно не варто довіряти;

–          не перераховуйте жодних коштів, поки особисто не оглянете житло;

–          якщо орендодавець запевняє, що охочих на цю квартиру багато і для того, щоб її забронювати, ви маєте перерахувати кошти, скоріше всього це  шахрайська схема;

–          шукайте житло на перевірених платформах.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata