ЗСУ досягли тактичного успіху в Бахмуті – британська розвідка

Найманці визнаної у світі терористичною ПВК “Вагнер” і далі просуваються в центрі Бахмута Донецької області. Проте протягом останніх чотирьох днів сили оборони України досягли тактичного прогресу, стабілізувавши фланги на свою користь.
Про це міністерство оборони Великобританії повідомляє 16 травня у Twitter із посиланням на дані військової розвідки.

За її даними, окрім просування на південь від міста, українські підрозділи відсунули лінію спротиву окупантів та на північному заході від Бахмута.

“Це, імовірно, дало б українським силам змогу відновити безпечніше використання головної дороги постачання 0506”, – ідеться в повідомленні.

У британському міноборони також зазначають, що Збройні сили України стримують спроби РФ просунутися вздовж лінії каналу Сіверський Донець – Донбас, використовуючи його як частину глибокої оборонної зони навколо міста Часів Яр Донецької області.

Про те, що протягом останніх двох діб сили оборони України просунулися на відстань до 2 км на флангах біля Бахмута, 15 травня повідомив представник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий. Він наголосив, що ворог чинить “шалений спротив, проводить атакувальні дії”: протягом доби на бахмутському напрямку сталося 34 бойові зіткнення.

Джерело: https://gordonua.com

peredplata