Буковинські піротехніки отримали нову потужну техніку з 4 рівнем бронезахисту

Ризикуючи власним життям та під постійними обстрілами сапери та піротехніки ДСНС розміновують звільнені території. Не дивлячись на те, що у нашій державі досі триває повномасштабна війна, кожен хто повернувся додому після деокупації хоче почуватися безпечно. Тому у звільнених населених пунктах та там, де дозволяє безпекова ситуація активно йде робота по розмінуванню території та приведенню їх в безпечний стан.
 
До даних робіт неодноразово залучалася і група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. У зв’язку з великими масштабами даних територій, буковинські піротехніки не лише навчаються й підвищують свою кваліфікацію, а й отримують у свій автомобільний парк нову та потужну техніку.
 
Нещодавно піротехнічна машина важкого типу (ПМ-В) поповнила бойовий розрахунок автомобільного парку Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.
 
За своєю функціональністю даний автомобіль здатен оперативно прибути до місця виявлення вибухонебезпечного предмета, транспортувати спеціальне майно та спорядження. Окрім того, ПМ-В може виконувати наступні завдання:
 
– організовувати радіозв’язок в УКХ (КХ) діапазоні з використанням базової радіостанції на дальність не менше 20 км та переносних – на дальність не менше 3 км;
– розширювати вузькі отвори у завалах і конструкціях;
– за допомогою маніпулятора з вантажопідйомністю до 5 тон має можливість підіймати важкі вибухонебезпечні предмети;
– має 4 рівень бронезахисту, що дозволяє перевозити вибухонебезпечні предмети по дорогах загального користування.
 
Загалом, машина поєднує в собі передові технології сучасного виробника пожежних автомобілів, а отже стане надійним помічником у виконанні складних завдань та принесе спокій та впевненість її операторам.
 
Джерело: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata