Перед судом постане буковинець, який пропонував хабаря поліцейським

30 травня в селі Кулішівка порушник-водій для уникнення адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані запропонував працівникам поліції гроші. Правоохоронці задокументували протиправні дії чоловіка та наразі вже скерували обвинувальний акт відносно буковинця до суду.

В ході виконання службових обов’язків, пов’язаних із забезпеченням безпеки дорожнього руху, співробітники групи реагування відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції в селі Кулішівка зупинили автомобіль «Volkswagen T4», водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів поліцейські помітили у 38-річного кермувальника ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування на місці чи в медичному закладі. Чоловік відмовився від проходження обстеження, а натомість запропонував правоохоронцям гроші, щоб уникнути відповідальності. Співробітники поліції відмовилися від коштів та викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксували протиправні дії порушника, який поклав гроші у салон службового автомобіля.

Працівники поліції склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ознаками статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції зібрали докази протиправної поведінки буковинця та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. Порушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснювала Дністровська окружна прокуратура.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata