У Франції арештовано усе керівництво компанії Ommic, яка постачала в Росію мікрочіпи для російської армії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Влада Франції заарештувала французьких і китайських керівників компанії Ommic за передачу Китаю та Росії секретних технологій, що використовуються у військовій галузі. Також було заарештовано акції Ommic, які опинилася під контролем китайського бізнесмена Руоданя Чж, який проживає в Пекіні і має, як пише Le Parisien з посиланням на слідчі органи, зв’язки з оборонною промисловістю своєї країни. У 2018 році він купив 94% акцій Ommic через створений у Франції інвестфонд, став її президентом, а керуючим директором зробив французького інженера Марка Р. Також він ввів у керівництво своїх людей — племінника і китаянку, яка давно проживає у Франції…
Про це повідомляє газета Le Parisien з посиланням на результати розслідування французької влади та рішення судів.
Заарештовано дев’ятьох співробітників компанії, включаючи двох французьких топ-менеджерів та двох китайських. У цей час компанія Ommic розробляла новий маршрут до Росії, використовуючи як посередник підставну компанію, створену у Бельгії.
Ommic – одна з небагатьох європейських компаній, що випускає напівпровідники. Вона навчилася робити надпотужні високопродуктивні чіпи, які застосовуються в обладнанні для 5G, в супутниках, а також у радарах на танках та винищувачах, системах наведення ракет. Такі технології ретельно охороняються і контролюється.
Суд ухвалив рішення конфіскувати увесь пакет акцій Ommic і передати компанію під контроль французького уряду.

peredplata