Трагедія на Буковині: на риболовлі батька з сином вдарило струмом

Про це повідомляє Чернівціобленерго. “На жаль, маємо дуже сумну новину: учора, 6 серпня в обідню пору у водоймі неподалік села Тисовець (Сторожинецька дл) були виявлені двоє людей без ознак життя. Як з’ясувалося, батько й син були вражені струмом під час риболовлі, коли вони наблизилися на небезпечно близьку відстань до струмовивідних частин ЛЕП. Внаслідок цього були вимкнені дві лінії електропередач і на певний час знеструмлена частина мешканців Тисовець та В. Кучурова, загалом 2085 споживачів.
❗️ Дорогі краяни, укотре нагадуємо про небезпеку риболовлі під ЛЕП чи неподалік електромереж. Усюди на електрообладнанні чи неподалік них містяться таблички з попередженням про небезпеку риболовлі у зазначених місцях.
 Пам’ятайте, вудка є провідником струму, вона може притягувати удар блискавки. Відстань від натягнутих повітряних проводів високовольтних ліній до землі складає сім метрів у межах населених пунктів та шість – за їхніми межами. Разом з тим, довжина вудки може сягати від 4 до 10 метрів. Тому, враховуючи людський зріст, розмах вудки легко досягне проводу.”
Енергетики закликають  бути обачними, не нехтувати елементарними правилами безпеки на водоймах.

peredplata