На Буковині поліція впродовж трьох днів контролювала дотримання комендантської години: що виявили

На Буковині поліцейські провели профілактичне відпрацювання щодо дотримання обмежень воєнного стану 
Впродовж трьох днів на території обласного центру співробітники Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області посилено стежили за дотриманням громадянами комендантської години, громадського порядку та Правил дорожнього руху.
У період дії воєнного стану на території України встановлені певні правові обмеження, які передбачають комендантську годину. На Буковині вона триває з 00:00 до 04:00.
Задля профілактики правопорушень, посилення безпеки громадян, запобігання незаконному обігу зброї та наркотичних речовин, а також дотримання встановленої комендантської години з 5 по 7 серпня поліцейські посилено патрулювали Чернівецький район.
До нічних відпрацювань залучились співробітники Чернівецького районного управління поліції, Роти поліції особливого призначення ГУНП, поліцейські офіцери громад, патрульні, військовослужбовці Національної гвардії України та члени громадських формувань. Загалом на території міста працювали 23 спільних піших нарядів співробітників поліції, військовослужбовців та 16 автопатрулів.
За період триденного рейду поліцейські під час дії комендантської години перевірили понад 1500 осіб та 1312 транспортних засобів і склали 50 адміністративних матеріалів у сфері Правил дорожнього руху та громадської безпеки, з них 8 – керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Крім того, поліцейські перевірили 120 закладів торгівлі та ресторанного бізнесу, правопорушень не виявили. 
Під час профілактичних заходів співробітники поліції зупинили у комендантську годину автомобіль «Nissan», під керуванням 47-річного жителя Київської області. Чоловік надав для перевірки посвідчення водія з явними ознаками підробки. Правоохоронці внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
У 39-річного жителя міста Сторожинець під час огляду автомобіля поліцейські виявили та вилучили предмет ззовні схожий на зброю. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Ще двох буковинців правоохоронці викрили у незаконному зберіганні наркотичних речовин. За обома фактами слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. 
Наразі у розпочатих кримінальних провадженнях поліцейські проводять процесуальні дії. 
З метою недопущення будь-яких правопорушень на території області такі заходи буковинські поліцейські будуть проводити систематично. Правоохоронці закликають краян відповідально поставитись до діючих обмежень та суворо дотримуватись .
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata