На Буковині в руках чоловіка вибухнула підібрана на смітнику знахідка

На Буковині у руках чоловіка вибухнув невідомий предмет: слідчі поліції встановлюють обставини події
 

Інцидент трапився вчора, 8 серпня, в селі Ржавинці Чернівецького району. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Вчора о 20:05  на спецлінію «102» надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію 63-річного жителя села Ржавинці з травмами руки внаслідок вибуху невідомого предмету. 

Для з’ясування обставин на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №3 (м. Заставна) ЧРУП. Попередньо правоохоронці встановили, що у потерпілого в руках вибухнув невідомий предмет, який він знайшов на місцевому сміттєзвалищі. Наразі буковинець перебуває в лікарні.

Поліцейські проводять слідчі дії, опитують свідків та очевидців події. Призначено низку експертиз.

Слідчі поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують, що у разі виявлення вибухонебезпечного або підозрілого предмета категорично забороняється:

– торкатися вибухонебезпечного або підозрілого предмета, зрушувати його з місця, проводити будь-які маніпуляції з ним; 

– будь-яким чином впливати на предмет, піддавати його механічному, термічному, акустичному, світловому або іншому впливу; 

– самостійно відкривати та перевіряти підозрілі сумки, коробки, валізи;

 – намагатись самостійно знешкоджувати вибухонебезпечний предмет;

– використовувати поруч з предметом відкритий вогонь, палити, застосовувати електронагрівальні прилади;

 – користуватися поруч з предметом засобами радіозв’язку, мобільними телефонами та іншими приладами, що передають радіосигнали.

Терміново повідомте про знахідку представників правоохоронних органів та аварійні служби за телефонами 101, 102 та дайте максимально детальний опис виявленого предмету і ситуації, що склалася.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata