У Чернівцях службовий собака допоміг знайти зниклу пенсіонерку

У Чернівцях поліцейські за допомогою службової собаки оперативно відшукали безвісти зниклу жінку

Учора, 4 жовтня, до поліції надійшло повідомлення, що 74-річна жителька Садгори пішла у ліс і не повернулася додому. На пошуки жінки було орієнтовано особовий склад структурних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області та кінологів. До пошуків долучилися і місцеві мешканці та родичі.

Семирічний Арс – собака німецької породи і з перших днів народження тренується з кінологами ГУНП в Чернівецькій області, залучається до пошуку безвісти зниклих осіб. Серед її досягнень – десяток знайдених людей на Буковині. 

– Отримавши повідомлення про безвісти зниклу жінку, ми одразу виїхали за вказаною адресою. Маючи прикмети жінки, службова собака за допомогою відібраних слідів з особистих речей зниклої, повела нас на сміттєзвалище у селі Чорнівка. Арс пройшов понад два кілометри, шукаючи слід зниклої, і зупинився. Неподалік цього місця на полі ми і віднайшли пенсіонерку, – говорить молодший інспектор кінологічної служби ГУНП в Чернівецькій області сержант поліції Микола Андрусяк.

За словами заявниці, того дня її матір пішла до лісу і втратила маршрут, як повернутися додому. Тому донька залучила родичів до пошуку родички та зателефонувала на спецлінію «102». Поліцейські протягом години відшукали зниклу пенсіонерку та привезли її до родичів. 

– Дякуємо поліцейським і працівникам кінологічної служби, які оперативно відшукали маму і супроводжували з нами її додому. Вдячні всім працівникам поліції, – говорить донька Оксана .

 Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata