У Дніпрі за вимагання 600 тисяч гривень у підлеглих затримали командира взводу

В Дніпрі затримали 49-річного військовослужбовця одного з батальйонів ЗСУ, який вимагав від чотирьох своїх підлеглих хабаря – по 150 тис. гривень з кожного. За несплату обіцяв завдати перешкоди при проходженні служби та подальшого нарахування грошових коштів за виконання бойових завдань.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Чоловіка затримали 12 жовтня на стоянці гіпермаркету під час отримання коштів. Злочин задокументували слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області спільно з працівниками Державного бюро розслідувань та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Під час слідчих заходів у затриманого в службовому автомобілі виявили гроші – 600 тис. гривень – отримані як хабар, два пістолети, антидронову рушницю та інші речові докази. Крім цього, під час обшуку за його місцем мешкання виявили 20 нових коптерів, зарядну станцію EcoFlow та патрони.

У Дніпрі за вимагання 600 тисяч гривень у підлеглих затримали командира взводу - ФОТОУ Дніпрі за вимагання 600 тисяч гривень у підлеглих затримали командира взводу - ФОТО

Фігуранту загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: https://www.poglyad.info

peredplata