Буковинець перерахував шахраєві понад 380 тисяч гривень за автомобіль

Буковинець перерахував шахраєві понад 380 тисяч гривень за автомобіль: поліцейські розпочали кримінальне провадження
До співробітників Чернівецького райуправління поліції звернувся 47-річний житель області із заявою про шахрайські дії, вчинені щодо нього невідомою особою. Чоловік хотів придбати автомобіль, однак залишився без грошей та без авто.

Як встановили поліцейські, на одній платформі онлайн-оголошень 47-річний житель Чернівецької громади побачив повідомлення про продаж автомобіля. Зв’язався з продавцем, який наполягав на повній або часткові оплаті.

Буковинець повірив недобросовісному продавцю та власноруч здійснив перерахування майже 380 тисяч гривень на невідомі рахунки. Аферист ще декілька разів виходив на зв’язок із заявником, «годував» його різними обіцянками, проте домовленостей не виконав.

Слідчі поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські вкотре закликають громадян купуйте лише у перевірених постачальників та оплачуйте замовлення лише після отримання. Шукайте відгуки в інтернеті про фірму, підприємця, який продає товар. Ретельно перевіряйте усю інформацію, аби не втратити власні заощадження.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata