У ДТП загинув заслужений артист України Павло Приймак

На 56 році життя в дорожньо-транспортній пригоді загинув оперний і камерний співак, заслужений артист України з Тернопільщини Павло Приймак.

Про це повідомила його колега Лідія Макаренко-Іванюта.

«Вічна памʼять… Величезна втрата…..На 56 році життя трагічно обірвалося життя нашого колеги, доцента кафедри вокального мистецтва НАКККіМ, Заслуженого артиста України Павла Івановича Приймака. Сталася жахлива ДТП і п.Павло загинув на місці…Тільки вчора ми з п.Павлом обговорювали постановку «Наталки Полтавки» в Академії, Павло Іванович вже домовився за залу, вже розпочалися репетиції, почав підшукувати декорації…Щирі співчуття рідним та близьким…Світла памʼять…», – написала вона.

Довідково. Павло Приймак — український оперний і камерний співак, соліст Національної опери України. Заслужений артист України (2005). Народився 9 липня 1968 року у селі Садки на Тернопільщині. Після закінчення місцевої школи навчався у Чернівецькому музичному училищі та Київській консерваторії.

 

Має Почесну відзнаку Міністерства культури і туризму, 3-тю премію 1-го Міжнародного конкурсу імені М. Лисенка (Одеса, 1992). Він лауреат багатьох міжнародних і Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.

 

Від 1993 року — соліст Національної опери України. Гастролював у Великій Британії, Данії, Іспанії, Канаді, Німеччині, Польщі, Португалії, російській федерації, Угорщині, Узбекистані, Франції, Швейцарії тощо.

Разом із братом Петром видали збірник колядок, щедрівок та віншувань із власного репертуару. У камерному репертуарі — твори українських і зарубіжних композиторів, українські народні пісні.

 

Оперні партії (понад 20): Альфред («Травіата» Дж. Верді), Хозе («Кармен» Ж. Бізе), Пінкертон («Мадам Батерфляй» Дж. Пуччіні), Андрій («Тарас Бульба» М. Лисенка) та інші.

peredplata