На Буковині затримали двох браконьєрів зі зброєю в машині та тушею кабана

Уночі 2 листопада правоохоронці в селі Їжівці виявили двох буковинців, які ймовірно причетні до браконьєрства. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження.

Працівники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП спільно з прикордонниками у лісових угіддях в адміністративних межах села Їжівці виявили автомобіль «Chevrolet Niva», під керуванням 33-річного місцевого жителя.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили в салоні автівки два мисливські карабіни та набої. В подальшому, оглянувши лісову ділянку ймовірного місця полювання, правоохоронці знайшли тушу дикої тварини( кабана).

Співробітники поліції встановили, що водій та його 31-річний пасажир ймовірно причетні до незаконного полювання.

Крім цього, правоохоронці перевіряють інших осіб на причетність до вказаного правопорушення.

Поліцейські вилучили мисливську зброю в законному порядку та направили на дослідження. Тушу убитої тварини співробітники поліції також направили для проведення відповідної експертизи.

Відомості про подію слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: згідно чинного законодавства за вказане правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata