Майже пів мільйона гривень втратили буковинці внаслідок шахрайських дій: поліцейські закликають громадян бути обачними до пропозицій «легкого» заробітку

Під приводом отримання додаткового прибутку в мережі Інтернет аферисти спустошили банківські рахунки двох жителів обласного центру Буковини на загальну суму 463 тисячі гривень. У рамках відкритих кримінальних проваджень співробітники поліції розшукують зловмисників, причетних до незаконного заволодіння коштами громадян.

Учора, 13 листопада, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернувся 30-річний місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що його ошукали невідомі особи під приводом надання онлайн заробітку на криптовалютній біржі. Чернівчанин самостійно перерахував на рахунок нібито «інвестора» 441 тисячу гривень, після чого зв’язок з ним обірвався.

У схожу шахрайську аферу потрапила 21-річна чернівчанка. Намагаючись отримати прибуток в інтернеті, буковинка перерахувала на картковий рахунок шахраїв майже 22 тисячі гривень.

Відомості про випадки шахрайств відносно мешканців краю слідчі та дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Буковинські поліцейські вкотре закликають громадян не довіряти оголошенням про «легкий» прибуток в соцмережах. Ставтесь максимально уважно та критично до будь-яких пропозицій додаткового заробітку в мережі Інтернет – ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів! 

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів – одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata