У Чернівцях зникло світло: чому і наскільки

Сьогодні зранку, 11 грудня через пожежу у м. Новодністровськ на вимогу ДСНС на пів години знеструмлювали лінію 10 кВ, яка живить частину міста, у тому числі без напруги був й Телецентр. Тепер усі аварійно знеструмлені мешканці міста вже заживлені.

Водночас, є ще одне аварійне вимкнення у Путильській дільниці, тут через технологічне порушення в роботі обладнання частково без напруги села Шпетки, Стебні, Довгопілля, Конятин, Яблуниця, Греблино, Плита. Аварійні бригади працюють, щоб відновити електропостачання буковинцям.

Про це інформує  Чернівціобленерго.

 Також маємо планові завдання на день, тому планові вимкнення для ремонту електрообладнання будуть по всій області (крім Герцаївської та Глибоцької дільниць). Інформацію про це розміщуємо на сайті у рубриці Відключення http://oblenergo.cv.ua/vidklyuchennya 

Через аварію у Чернівцях  масштабне відключення світла.

На підстанції Чернівецька сталося технологічне порушення роботи електричного обладнання. Через це місто Чернівці та його околиці були знеструмленими. 

Обленерго з’ясовує причину вимкнення.

 Станом на сьогодні Укренерго вже зранку фіксує дефіцит потужності. Причина – подовження терміну аварійного ремонту трьох енергоблоків та плановий ремонт на інших генеруючих енергооб’єктах плюс високе споживання. Проте, примусові обмеження споживачів не плануються, вводити ГПВ поки не будуть, оскільки залучать аварійну допомогу та імпорт від європейських сусідів. 

 Тому ваше ощадливе споживання електроенергії, як і раніше актуальне і дуже допоможе енергетикам збалансувати роботу енергосистеми. 

peredplata