Псевдобанкіри виманили у двох буковинців понад 112 тисяч гривень

«Дзвінок від нібито співробітника банку»: – саме за такою схемою шахраї виманили у двох буковинців понад 112 тисяч гривень.
 

Поліцейські за цими фактами проводять досудові розслідування. Співробітники поліції застерігають громадян не довіряти незнайомцям та в жодному разі не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків. 

8 лютого до відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції звернулася 63-річна жителька села Каплівка. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який назвався нібито працівником служби безпеки банку. Співрозмовник запропонував жінці захистити її картковий рахунок. Псевдобанкір увійшов у довіру до буковинки та дізнався пін-код від її банківської картки. Внаслідок чого потерпіла отримала сповіщення про перерахування майже 75 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня за аналогічною шахрайською схемою аферист ошукав 57-річного жителя Сторожинця. Чоловік розповів співробітникам відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП, що отримав дзвінок від нібито працівника фінансової установи. Під час спілкування псевдобанкір запропонував буковинцю допомогу у захисті коштів на банківській картці від шахраїв. Чоловік довірився співрозмовнику і надав йому коди, які отримував в СМС-повідомленнях. В результаті чого з банківських рахунків потерпілого зникло понад 37 тисяч гривень.

Правоохоронці внесли відомості про вказані кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Співробітники поліції Буковини вкотре нагадують:

– не довіряйте дзвінкам від незнайомих осіб;

– не розголошуйте даних банківської картки та коди з СМС-повідомлень;

– не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;

– не дозволяйте ввести себе в оману під час розмови з нібито «співробітником банку»;

– якщо у вас виникли якісь сумніви одразу кладіть слухавку;

– зателефонуйте на гарячу лінію банку, клієнтом якого ви є, або зверніться до найближчого відділення.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області 

peredplata