Бажаючи отримати грошову допомогу, буковинці вкотре потрапляють “на гачок” аферистів: поліція закликає довіряти тільки офіційним сайтам

Шахраї розповсюджують повідомлення у соціальних мережах та месенджерах про можливість отримання додаткової грошової допомоги, а також підробляють посилання для оформлення онлайн-доставки. Громадяни, не перевіривши його, вводять реквізити своїх банківських рахунків та власноруч допомагають аферистам привласнити їхні кошти.

До поліцейських звернулася 32-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла, що їй у месенджер надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Чернівчанка повірила інформації з СМС та ввела конфіденційні дані банківської картки. В подальшому з рахунку жінки зникло понад 26 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аналогічної схеми шахрайства став 25-річний житель села Великий Кучурів. Чоловік повідомив співробітникам Чернівецького РУП, що в одному месенджері побачив оголошення про грошову виплату. Буковинець перейшов за посиланням, вказав свої анкетні дані та інформацію про банківський рахунок. Після чого отримав сповіщення про перерахування понад 72 тисячі гривень на невідомий рахунок.

Також від шахрайства потерпів 62-річний житель села Рідківці. Буковинець розповів працівникам поліції, що під час оформлення онлайн-доставки на автомобільні деталі, перейшов за посиланням, за яким ввів реквізити банківської картки. В результаті чого з його рахунку зникло понад 21 тисяча гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням довіряти інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій.

Закликаємо: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте вашу конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata