Буковинцю загрожує до семи років позбавлення волі за зберігання вдома боєприпасів

У Чернівецькому районі слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно 34-річного жителя села Глиниця, який нелегально зберігав боєприпаси удома. Відповідно до санкції статті, що інкримінують фігуранту загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Під час  досудового розслідування співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції встановили, що порушник зберігав удома без необхідних дозвільних документів бойові пристрої та вибухові речовини. 

В результаті проведення слідчих дій поліцейські вилучили у 34-річного буковинця один запал до ручних осколкових гранат, вибухову речовину тротил та пластичну вибухову речовину – гексоген.

Усе вилучене правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. У результаті розслідування встановлено, що вилучені бойові пристрої та вибухові речовини чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу.  

Під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури за вказаним фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки. 

Правоохоронці наголошують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачена кримінальна відповідальність. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

Також поліцейські Буковини нагадують, що згідно частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata