На Буковині через спалюваня сміття вогонь перекинувся на господарську будівлю

Чернівецька область: за минулу добу виникло 12 пожеж 8 з яких на відкритій території
 
☑️ 29 березня в селі Стальнівці Мамалигівської територіальної громади Дністровського району горіла господарська будівля.
▪️ Власник спалював залишки сільськогосподарських відходів неподалік господарської будівлі в якій зберігалась солома. Внаслідок сильних поривів вітру вогонь перекинувся на будівлю.
▪️ Сусіди які це помітили викликали рятувальників.
▪️ Для ліквідації пожежі на місце події прибули вогнеборці 7 державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Мамалига та Подвірне.
▪️ Рятувальники ліквідували пожежу на площі 90 кв м. та не допустили перекидання полум’я на 4 поруч розташовані будівлі: житловий будинок, господарську будівлю, гараж та літню кухню.
 
☑️ Такий самий випадок трапився в селі Браїлівка Кельменецької територіальної громади Дністровського району. Власники спалювали сміття на території приватного домогосподарства і через сильні пориви вітру зайнялась господарська будівля.
▪️ Черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини спільно з місцевим пожежно-рятувальним підрозділом села Росошани ліквідували пожежу, врятувавши від вогню іншу господарську будівлю та житловий будинок.
▪️ Площа пожежі склала 100 кв.м.
 
▪️ Крім того 8 пожеж на відкритій території мали місце у всіх районах області та м. Чернівці. Кожна з цих пожеж виникла внаслідок людської недбалості, а саме необережного поводження з вогнем безвідповідальних громадян.
☑️ Ще одну пожежу ліквідовано в селі Малинці Клішковецької територіальної громади Дністровського району, де горів мікроавтобус.
 
Джерело: ГУ ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata