За вчинення ДТП зі смертельним наслідком перед судом постане буковинець

Житель Вижницького району не впорався з керуванням автомобіля «Lexus» та допустив наїзд на пішохода. У результаті аварії 66-річний буковинець отримав тяжкі тілесні ушкодження та згодом помер у лікарні. Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт відносно винуватця ДТП до суду.

Нагадаємо: аварія трапилась 30 грудня 2023 року в селі Довгопілля Вижницького району.

Під час досудового розслідування слідчі поліції встановили, що 27-річний житель села Яблуниця, керуючи автомобілем «Lexus», проявив неуважність та допустив наїзд на 66-річного місцевого жителя, який переходив дорогу в невстановленому місці.

Потерпілого медики госпіталізували до лікарні, де згодом він помер. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала від численних травм, отриманих внаслідок ДТП. 

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Водію інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata

Залишити відповідь