Гелікоптер з президентом Ірану зазнав катастрофи. Його досі не знайшли

Пошукова операція в районі падіння гелікоптера із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі не дала результату. Західні джерела повідомляють, що швидше за все він не вижив.

Як пише агентство Tasnim, начальник штабу Збройних сил Ірану Мохаммад Бакері наказав збройним силам, включаючи КВІР, армію і правоохоронні органи, задіяти «всі ресурси, обладнання і можливості для пошуково-рятувальних робіт у зв’язку з аварією вертольота президента Раїсі і його пасажирів».

Голова Іранського товариства Червоного Півмісяця Пір Хоссейн Коліванд повідомив, що 40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія гелікоптера. Він додав, що погодні умови вкрай несприятливі – стоїть густий туман, а місцевість складна для навігації.

Іранський посадовець на умовах анонімності повідомив агентству Reuters, що життя президента Раїсі і міністра закордонних справ Хоссейна Амірабдоллахіана «під загрозою після аварії».

«Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає велике занепокоєння», – сказав він.

Аятолла Хаменеї зробив заяву з приводу катастрофи.

«Ми сподіваємося, що Всемогутній Бог поверне президента та його соратників до обіймів нації. Народ Ірану не повинен хвилюватися, збоїв у роботі країни не відбудеться», – сказав він.

Тим часом, західні дипломатичні джерела стверджують, що президент Ірану Раїсі не вижив після аварії, передає 12-й канал Ізраїлю. Також сам Ізраїль запевняє, що не має відношення до катастрофи гелікоптера.

Нагадаємо, 19 травня президент Ірану із делегацією повертався з ірано-азербайджанського кордону, де у них була зустріч із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Гелікоптер зник з радарів, потрапивши у складні погодні в іранській провінції Східний Азербайджан.

Спочатку державні ЗМІ Ірану повідомляли, що гелікоптер із Ібрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амірабдоллахіаном не розбився, а здійснив аварійну посадку, його екіпаж вийшов на зв’язок, а сам президент начебто продовжив подорож автомобілем. Але згодом цю новину з інформаційних стрічок видалили.

peredplata