Смерть 13-річного хлопчика, який потонув на базі відпочинку “Аква плюс” на Буковині. Нові подробиці трагедії

У поліції смерть хлопчика попередньо кваліфікують як нещасний випадок. Подія сталася 13 липня. На озері на одній з баз відпочинку “Аква+” потонув 13-річний хлопчик. Його тіло з води підняли водолази, але хлопчика не вдалося реанімувати.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Чернівецькій області.

Рятувальників повідомили, що хлопчик відпочивав на озері та зник з поля зору. Над його пошуками працювали 20 рятувальників, зокрема четверо водолазів. Хлопчика знайшли приблизно за дві години, його передали медикам, але реанімаційні дії не дали результату.

Загиблий хлопчик був із села Глибочок. Його тіло передали на судово-медичну експертизу, аби встановити остаточну причину смерті. Обставини події з’ясовує поліція, каже речниця нацполіції області Кароліна Маришева.

За даними ДСНС, базу відпочинку “Аква+” не визначили офіційним місцем для купання. Такі рішення приймають органи місцевої влади та комісія ТЕБ та НС. На озері пожежно-рятувальні підрозділи не проводили обстеження дна, а також не встановлювали рятувальні пости. Відповідальність за безпеку несуть особисто підприємства, на території якого облаштовані пляжі, повідомили в ДСНС.

У Чернівецькій області є офіційні місця масового відпочинку на водних об’єктах, їх перевіряє Держпродспоживслужба. Наприкінці червня таку перевірку пройшли: Чернівецький міський пляж та бази відпочинку “Рутка” в селі Великий Кучурів, “Лижна траса” в селі Бояни та “Хвиля” в селі Магала.

Журналісти Суспільного намагались сконтактувати для коментаря телефоном з адміністрацією комплексу “Аква Плюс”, однак там кинули слухавку.

peredplata