На буковинських дорогах горе-водіями збито 32 електроопори

32 електроопори збили внаслідок ДТП на чернівецьких дорогах з початку року

За перші шість місяців 2024 року у Чернівецькій області було пошкоджено чи зруйновано унаслідок ДТП 32 електроопори. Це майже вдвічі більше, ніж торік за аналогічний період. Упродовж половини 2023 року таких випадків було 18.

Працівники Обленерго, які контролюють цей напрямок роботи розповіли про цікаві випадки.

Наприклад у Кельменецькій дільниці фермер під час роботи на полі при маневрі комбайном випадково зачепив одиноку електроопору. Це сталося уночі, ніхто не бачив, але чоловік прийшов у РЕМ, розповів про скоєне і оплатив збитки. Щиро дякуємо, тобі людино, за твою великодушність!

У Путильській дільниці, великогабаритною технікою водій на зворотній дорозі теж ненавмисне зачепив дроти і повалив електроопору. Але, навпаки, не зупинився і навіть намагався утекти, тож його вже наздоганяла поліція.

У Вижницькій дільниці також неабияка ситуація склалася: з 7 випадків збитих внаслідок дорожньої пригоди електроопор, лише у двох – відомі винуватці. Інших учасників ДТП правоохоронці досі шукають.

Загалом, виходить, що з початку року з усіх зафіксованих випадків ДТП, у яких постраждали електроопори, 9 водіїв – залишили місце пригоди або невідомі.

 Конкретно за дільницями

 За першу половину 2024  року в Чернівецькій області унаслідок ДТП зруйновано чи пошкоджено 32  електроопори,  які належать Обленерго:

Вижницька дільниця – 7

Сокирянська – 6

Глибоцька – 4

Кіцманська  – 3

Сторожинецька – 3

м. Чернівці – 3

Герцаївська – 2

Кельменецька, Новоселицька, Заставнівська, Путильська – по 1

Хотинська – 0

Для порівняння: 2023 – 48, 2022 рік – 35 опор,  2021 – 76, 2020 – 77, 2019 – 63, 2018 – 65.

Нагадуємо. Пошкодження вуличного електроустаткування призводить до аварійних відключень, внаслідок яких зазнають збитків і споживачі, і Обленерго. Адже, для ліквідації аварійних відключень та відновлення електричне живлення енергопідприємство спрямовує оперативно-виїзні бригади, які у цей час мали би займатися плановим ремонтом й технічним обслуговуванням трансформаторних підстанцій та ліній електропередачі.

 Шановні водії! Дотримуйтеся безпечної швидкості та правил дорожнього руху. Бережіть себе та людей навколо.

Джерело: пресцентр АТ Чернівціобленерго

peredplata