\”Хлопців били зв\’язаних із криком \”Бийте бандер!\” – очевидець подій на Драгобраті розповів свою версію

"Хлопців били зв'язаних із криком "Бийте бандер!" - очевидець подій на Драгобраті розповів свою версіюОчевидець подій на Драгобраті, заступник голови самооборони Києва Петро Кіян розповів свою версію затримання членів Правого сектору та поводження із ними виданню Gazeta.ua:

\”З усіма п\’ятьма хлопцями дуже добре знайомий по Майдану та Сходу. На Західніу Україну їздив у своїх справах по бізнесу. Коли був у Франківську, мені зателефонував Антон, Друг \”Бєс\”. Зі мною був медик, Юля. Вагітна дружина \”Бєса\” на восьмому місяці захворіла, мала велику температуру, і він спитав, чи не могли б ми з медиком під\’їхати. Ми побачили, що стан важкий, і забрали Надю у теплий коттедж у Яремче до моїх знайомих. Надю положили до мене в машину на заднє сидіння, а Антон із Другом \”Хорватом\”, \”Нациком\” поїхали у \”Хату Магната\” на Драгобраті, де вони відпочивали останні декілька днів. Хотіли забрати свої речі. В Яремче ми мали зустрітись, щоб вирушати на Київ\”, – сказав Кіян.

Потому, за словами самооборонівця, виник невеликий конфлікт із охороною закладу, але швидко вщух.

\”Хлопців запросили за стіл, сказали, що конфлікт вичерпано. Але в цей час викликали підмогу близько 20 людей, певно приватна охорона. На Драгобраті тільки \”Хата Магната\” має свою власну охорону, а не користується загальною Драгобратівською. Хлопців били зв\’язаних із криком \”Бийте бандер!\”. Потім приїхала міліція, зняли з рук скотч та одягли наручники\”, – розповів Петро.

Так, Петро повідомив, що міліція після затримання порушила право затриманих на медичну допомогу та адвоката.

\”Ми вимагали слідчих надати хлопцям медичну допомогу та адвоката. Нам сказали, що все буде, але після слідчих дій. Ми спитали, як можна проводити слідчі дії без адвоката? Нам не відповіли\”, – сказав Петро Кіян.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за фактом бійки на турбазі Драгобрату затримано 5 бійців Добровольчого україського корпусу \”Правий Сектор\”, поліція відкрила кримінальне провадження.

Джерело

peredplata