«Тварюки». П\’яні депутати від БПП вбили 17 зубрів з Червоної книги

«Тварюки». П'яні депутати від БПП вбили 17 зубрів з Червоної книгиЯк з’ясували слідчі, тієї ночі на червонокнижних тварин полювали троє парубків із сусіднього села. Одного звіра молодики застрелили в лісі. А решта зубрів, наполохані пострілами, вибігли на кригу озера, де провалилися і потонули.

Це одна версія. Але вже появилася інша:

Трагедія сталася на території Хмельницького держлісгоспу ще ввечері 30 січня, проте подробиці у ЗМІ просочилися тільки зараз. Хоча ТРК «Україна» передає «коротку» версію, називаючи винних у злочині депутатів від БПП «місцевими парубками».

Як повідомляють журналісти видання «Голос Правди», біля села Трибухи Літинського району браконьєри-депутати від БПП загнали зубрів на ставок. Крига тріснула під вагою молодих самців і самок з телятами.

Потопаючих тварин побачили місцеві мешканці:

«Вмираючий зубр плакав, як людина. Ми кинулися рятувати зубрів з води, — повідомляють очевидці. — Покликали на допомогу і інших селян. Біля ставка виявили сліди вбивства кількох зубрів. Туші браконьєри забрали, а величезні калюжі крові закидали гілками».

Селяни трактором витягали мертвих тварин з-під льоду. А вже вранці наступного дня люди рубали лід і різали бензопилами, щоб дістати інших. Місцеві жителі не стримують сліз, адже часто бачили стада велетнів поблизу лісу.

«Серед утоплених є дуже велика самка, зовні, як вождь у стаді», — кажуть лісники.

За фактом загибелі тварин, занесених у Червону книгу, відкрито кримінальне провадження за ст 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Слідство ведеться незадовільними темпами і затягується. Причина банальна — серед браконьєрів місцеві жителі бачили депутата від Літинського району Івана Мельничука, його друга — депутата від Могилів-Подільського Юрія Македона, голову Літинської райдержадміністрації та іншу місцеву еліту, а також керівництво районної поліції.

«На полюванні вони вбили зайця і косулю. Цього їм виявилося мало, — кажуть очевидці. — Ввечері добряче випили і захотіли розважитися. Натрапили на стадо зубрів. Почали з собаками заганяти тварин. Ті побігли в бік замерзлого ставка».

Місцева поліція стверджує, що «не бачить у даній події складу злочину», і додає, що «не виявилося жодного свідка». А місцева влада наказала швидко закрити справу. Адже попереду — вибори.

Джерело: видання \”Голос правди\” https://golospravdy.com/

peredplata