Підсумки дебатів у Мюнхені

Підсумки  дебатів у МюнхеніНаш власний кореспондент у ЕС Ростислав Демчук передає з Мюнхена

Володимир Путін добре розумів, що цього разу у Мюнхені під час конференції з питань безпеки його чекає холодний душ і каток. Тому на Мюнхенську конференцію він делегував Дмира Медвєдєва. І він не помилився – Медвєдєв відгріб сьогодні по повній.
Петро Порошенко (на привелике диво!) смачно протягнув мордою по батареї російське керівництво: звинуватив його у спробі розколоти Європейський Союз зсередини, у бомбардуванні мирного населення Сирії та у сприянні створення міграційних потоків у Європу, звинуватив в окупації Криму та агресії Донбасу. Петра Порошенка підтримав президент Європарламенту Мартін Шульц. Він заявив що йому добре відомо про фінансування проросійських і антиєвропейських партій Кремлем. Прем\’єр Франції, Мануель Вальс зазначив, що без припинення бомбардувань мирного населення російськими й асадівськими військами – миру в Сирії не досягти , а потік біженців не спинити. Президент Литви, Даля Грібаускайте заперечила Дмитру Медвєдєва і сказала, що \”холодна війна\” вже стала гарячою. Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив Дмитру Медвєдєву, що НАТО зміцнює свої східні кордони не для наступу, а для оборони і підвищення безпеки Альянсу. Держсекретар США Джон Керрі ще раз заявив, що доки Росія не виконає повністю Мінські домовленості – про зняття сакцій з Росії не може бути й мови.
Коротше кажучи – антиросійська риторика сьогодні лунала в Мюнхені упродовж всього дня. На завершення українська громада Німеччини провела антиросійську маніфестацію.

peredplata