Смерть терористам!

Смерть терористам!Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Чому Бельгія, на відміну від України, ніколи не сяде за стіл переговорів з терористами
Вчора відстежував і висвітлював хронологію трагічних подій в Брюсселі, а заодно викладав інформацію в соцмережах. Реакція читачів була діаметрально протилежною, від співчуттів до зловтіхи. Чимало \”дотепників\” ставили запитання: Ну що, догралася Європа? Коли сядете за стіл переговорів з терористами для мирного врегулювання? Коли ваші міністри поїдуть у Мінськ?
Так от, \”дотепнички\”, ваші жарти й іронія зовсім недоречна і свідчить про низьку обізнаність в міжнародних відносинах, нормах і праві.
Бельгія, як і Франція, як і Туреччина, США…, чи будь-яка інша країна світу, на відміну від України і Росії, ніколи не сядуть за стіл переговорів зі своїми кривдниками-терористами. Існує усталене правило, табу – з терористами ніколи і за жодних умов та обставин не ведуться перемови про примирення. Тільки війна і знищення тероризму, як явища.
ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ і більшість країн світу офіційно визнали Ісламську державу – ІДІЛ, Аль – Каєду, Хезболлу… тощо терористичними організаціями і проти них ведеться війна, а не утворюються різнохитрі формати для переговорів.
Логічним буде запитання: то чому ж стали можливими переговори з очільниками ДНР і ЛНР, адже вони також є терористами? Ось саме у цьому місці українці стали жертвами маніпуляцій та брехні нинішньої української влади. Упродовж двох років Петро Порошенко з представниками ВР сотрясали повітря і грімголосно заявляли: \”ми звернемось до міжнародного співтовариства, щоб ДНР і ЛНР визнали терористичними організаціями!\”. – \”Я подзвонив президенту Європарламенту, щоб Європейський парламент визнав ЛНР і ДНР терористичними організаціями!\”, – люто заявляв на телекамери Петро Порошенко.
А що ж на ділі? А на ділі ані Петро Порошенко, ані ВР палець об палець не вдарили щоб ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ і країни-партнери визнали ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Натомість Петро Порошенко, окрилений перемогою в один тур дозволив себе заманити в пастку – ініційовану президентом країни-агресора, Володимиром Путіним, у так званий переговорний формат \”Нормандська четвірка\”. Відтак друга пастка – Мінські домовленості і легітимізація очільників ДНР та ЛНР. Поїзд рушив…, але у хибному напрямку.
Тому претензії слід виставляти не ЄС, не США за те що нас втягнули в безглузді переговори, а претензії слід виставляти очільникам нашої держави.
Звертаюсь до вас \”дотепники\” і \”жартівники\” – не ставте безглуздих запитань: коли Бельгія сяде за стіл переговорів з терористами? Затямте, маленька, але горда Бельгія ніколи не розпочне мирні переговори з бандитами і вбивцями. А чому сіла Україна? Питання до Петра Порошенка і його злодійської, корумпованої, шахрайської зграї.

peredplata