Із терактів у Брюсселі ЄС виніс важливий урок

Із терактів у Брюсселі ЄС виніс важливий урокНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-ЄС знаходиться на війні і ми повинні створити Союз безпеки Європейського Союзу, аби успішно протидіяти їй, – сказав сьогодні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час траурної церемонії покладання квітів біля злощасної станції метро Маалбеек. Вчора там загинули десятки людей і сотні були поранені внаслідок теракту.

– Так, нам потрібен Монетарний союз, Енергетичний союз, Економічний союз, Союз ринків, але разом з тим нам потрібно негайно створити Союз безпеки ЄС, який би міг ефективно протидіяти і запобігати зовнішнім і внутрішнім викликам гібридних небезпек, в тому числі таких, як терористичні загрози, – наголосив Жан-Клод Юнкер.

Президент Єврокомісії закликав усі країни ЄС щоб вони негайно, відкинувши протидію лобістів ( я так розумію, йдеться про Ангелу Маркель і Ко – прим. R.D.), розглянули і ухвалили проект створення Союзу безпеки Євросоюзу вже завтра, тобто у четвер, 23 березня на рівні міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

Р.S. В цих скупих словах досвідченого сеньйора європейської дипломатії фраза щодо протидії зовнішнім загрозам стосується, як мені видається, і питання безмірного числа біженців, які прибувають на територію країн Євросоюзу. І не тільки це…

peredplata