Вбивство Шеремета. День 3. Постійно оновлюється

Вбивство Шеремета. День 3. Постійно оновлюєтьсяНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Визнаю – слідаки і опери ФБР прибули до Києва досить оперативно. Вони вже в столиці Україний й розпочали розслідування вбивства відомого українського журналіста Павла Шеремета. Як відомо, вчора його було підірвано в автомобілі у центрі Києва.
Слідчі і оперативники ФБР вже ознайомились з попередньою базою даних, яку їм надала зі своїми коментарями керівник Національної поліції України Хатія Декануідзе.
Американці вже зробили попередні висновки щодо проробленої роботи їх українськими колегами. Стосовно самої Хатії Декануідзе – вони оцінили її як ТП, яка не має анінайменшого поняття про ОРД, відзначили її помітний брак знань і практики у веденні слідчих дій вже не кажучи про методи ліквідації людей за допомогою вибухових пристроїв. Однак представники ФБР не опускають рук і просять з боку України певних додаткових повноважень для проведення слідства за своїми методами.
Щодо висунутих 4-х версій вбивства журналіста представником СБУ Юрієм Тандітом, то фахівці ФБР висунули низку й своїх версій. Вони не виключають версії, що метою замаху могло бути вбивство не одного Павла Шеремети, чи Олени Притули, а відразу двох осіб: Павла Шеремета і його близької подруги Олени Притули. Схоже, що ФБР намацало правильну нитку до усього клубка злочинців.
Залишайтесь на зв\’язку. Триматимемо руку на пульсі розвитку подій.

ххх

Правоохоронці звертатимуться до компаній Google і Facebook для доступу до листування вбитого у Києві журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив член колегії МВС, нардеп Антон Геращенко, передає Радіо Свобода.

За його словами у слідства є записи з камер спостереження з місця, де жив Шеремет, і з маршруту його пересування. Також аналізується телефонний трафік, опитуються родичі і колеги журналіста.

\”Це велика копітка робота, але я сподіваюся і замовники, і виконавці будуть притягнуті до відповідальності, так само, як це було з організаторами і виконавцями злочину проти журналіста Гонгадзе\”, – сказав Геращенко.

Як відомо, у четвер стало відомо, що слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета схиляється до версії, що ціллю злочинців був саме він.

ххх

Прем\’єр Володимир Гройсман сподівається, що правоохоронці зможуть ефективно розкрити вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав на засіданні уряду в п\’ятницю.

Кабінет міністрів вшанував хвилиною мовчання пам\’ять убитого в Києві журналіста.

\”Силові структури розуміють свою надзвичайну відповідальність, розуміють, що це дуже непроста справа… Я точно знаю, що правоохоронці сьогодні не сплять ночами, щоб розв\’язати це жахливе вбивство. І відчувають свою відповідальність за те, щоби зробити це якомога найшвидше\”, – сказав прем\’єр.

Він нагадав, що 22 липня відбувається прощання з Павлом Шереметом.

Гройсман назвав те, що сталося, викликом, українцям, усій державі та правоохоронній системі.

\”Вірю в те, що силовики докладуть всіх зусиль, щоб розкрити цей злочин і покарати винних\”, – зазначив прем\’єр.

Валентина Романенко, УП

ххх

У Києві в Українському домі розпочалась церемонія прощання з журналістом, одним з керівників \”Української правди\” Павлом Шереметом.

На початку церемонії виступила головний редактор УП Севгіль Мусаєва-Боровик.

Вона назвала вбивство Павла жорстоким і наголосила, що \”ми все одно не будемо боятись\”.

Тепер люди безупинно несуть квіти.

У залі виведені фотографії з життя Павла. Грає музика, яку він любив.

Церемонія триватиме до 14 години.

Похорон відбудеться у Мінську в суботу.

Українська правда

ххх

У слідства є зачіпки у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив народний депутат з фракції \”Блок Петра Порошенко\” Мустафа Найєм, передає Інтерфакс-Україна.

\”Наскільки я розумію, зрушення є, зачіпки є, якісь кадри, на яких щось є… Робота йде\”, – сказав він у п\’ятницю в Києві біля будівлі Українського дому, де проходить церемонія прощання з Павлом Шереметом.

Нардеп розповів: \”Наскільки я знаю, зараз активно проглядаються всі відео. Вчора вже була делегація ФБР, яка була присутня і при експертизі тіла, і при аналізі машини. Наскільки я розумію, зараз найголовніше завдання – це експертиза вибухівки і пристрою, який було встановлено\”.

Він зазначив, що всі сили правоохоронних органів кинуті на розслідування вбивства Шеремета, \”незважаючи на те, що у нас буде Хресний хід, є інші проблеми\”.

За словами Найєма, до розслідування залучають колишніх співробітників правоохоронних органів, у яких є великий досвід розслідування подібних злочинів.

peredplata