СБУ заявила про попередження терактів на «Львівській залізниці»

СБУ заявила про попередження терактів на «Львівській залізниці»Терористи планували одночасно підірвати залізничні колії у трьох місцях на Львівщині

Оперативники СБУ затримали п’ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії на Львівщині, у трьох різних напрямках від обласного центру.

Одного з терористів затримали під час закладання вибухівки на мосту біля Дублян Львівської області. Він намагався чинити опір, почав стріляти, внаслідок чого було поранено одного із співробітників СБУ, повідомили 8 серпня у прес-центрі СБ України.

У відповідь правоохоронці також почали стріляти, вони поранили і затримали зловмисника. Наразі, як йдеться в повідомленні, життю офіцера СБУ та терориста нічого не загрожує.

Окрім того, у затриманих провели обшуки, співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД–5, 5 кг вибухівки марки IХ 25 та 600 г тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру.

Тривають обшуки та інші невідкладні слідчі дії.

Джерело

peredplata