На Буковині чоловік помер від укусу шершня

На Буковині чоловік помер від укусу шершня 38-річний мешканець Сторожинецького району помер за півгодини після укусу шершня.
Про це Інформаційному агентству АСС розповіли у лікарні села Стара Жадова, Сторожинецького району. \”Учора нам привезли чоловіка 1979-го року народження без ознак життя, – розповів журналістам ІА АСС лікар Віктор Білявський, – як розповіла його сестра , чоловік упіймав рукою шершня, який залетів до будинку. Через півгодини він почав скаржитись на те, що паморочиться голова та впав. Швидше за усе , від укусу комахи в чоловіка впав тиск та зупинилось серце,\” – припускає сільський медик.
Тіло чоловіка відправили на дослідження до судмедекспертизи. Віктор Білявський зазначає, що схожий випадок, коли від укусу шершня помер чоловік, вже траплявся у Селі Стара Жадова. Чи важко перенесе людина укус комахи, залежить індивідувально від її організму, каже медик. Краще одразу звертатись по допомогу лікарів.
Разом із тим, у селі мешкає чоловік, якого вкусило одразу сім шершнів. І в цьому випадку все обійшлось. Ще одного постраждалого від укусу шершня привезли учора до Сторожинецької ЦРЛ із села Чудей. Чоловіку надали медичну допомогу та виписали додому, розповів головний лікар Матвій Плегуца. Довідково: Наслідки укусу шершня залежать від реакції організму та можуть бути різними. Отрута звичайних шершнів менш токсична, ніж бджолина, жало при укусі не залишається в рані, але шершень може нанести декілька укусів поспіль. Велика кількість отрути шершня викликає досить серйозне запалення. За високої індивідуальної чутливості (алергії) наслідки можуть бути важчими, а при великій кількості укусів можливий летальний кінець. Ці комахи не вважають людину ворогом, жалять захищаючи гніздо, своє життя.
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/23480-u-storozhinetskomu-rajoni-cholovik-pomer-vid-ukusu-shershnya. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata