МВС: полковнику ГУР підклали вибухівку

МВС: полковнику ГУР підклали вибухівкуПравоохоронці вважають, що автомобіль чиновника Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала вибухнув через закладений вибуховий пристрій.
Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко на місці вибуху сказав:
\”По тій картині злочину, яка є на даний час, очевидно, що спрацював вибуховий пристрій. Який пристрій, якої потужності – саморобний чи стаціонарний, буде встановлено після того, як будуть проведені зараз первині слідчі дії на місці злочину\”.
У свою чергу, керівник поліції Київської області Андрій Крищенко сказав: \”Вибухівка була закладена знизу автомобіля. Після експертизи буде встановлено, всередині або під днищем. Тип вибухівки і кількість (вибухової речовини – ред.) – буде пізніше встановлено\”.
\”Зафіксовано один вибух. Можливо, додатковий пролунав трохи пізніше – після вивчення ми вже зможемо розділити\”, – додав він, відповідаючи на запитання журналістів.
Крищенко зазначив, що тіло дуже ушкоджено вибухом, уламки автомобіля сильно розлетілися.
Кореспондент каналу \”112 Україна\” станом на 13:25 повідомила, що за майже 5 годин після вибуху з місця події забрали останки загиблого.

Як відомо, близько 8:15 у вівторок, 27 червня, на перехресті вулиць Соломʼянська та Механізаторів у Києві вибухнув \”Мерседес\” – від сильного вибуху водій загинув.
Загиблий виявився одним із керівників Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал.
За фактом вибуху автомобіля у Солом’янському районі Києва відкрито кримінальне провадження за статтею про теракт.
Загибель керівника спецпризначенців ГУР розслідуватиме Головна військова прокуратура.
Олена Рощенко, УП, доповнено

peredplata