Путін наказав розмістити спецназ ГРУ у храмах Московського патріархату в Україні, – Тимчук

Володимир Путін наказав забезпечити безпеку промосковських митрополитів в Україні шляхом розміщення спецназу ГРУ під прикриттям у найважливіших храмах.

Про це пише координатор “Інформаційного спротиву”, нардеп “Народного фронту” Дмитро Тимчук.

“За інформацією групи ІС, 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальших перспектив функціонування РПЦ в Україні, президент РФ Путін наказав керівництву силових відомств РФ: “гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій”, шляхом розміщення в найважливіших монастирях УПЦ МП груп спецназу ГРУ під прикриттям”, – пише він.

За його словами, керівники російських силових відомств повідомили Путіну, що російські силовики вже відпрацьовують плани введення на територію України мобільних бойових груп під прикриттям.

Для початку, головною метою буде захист Києво-Печерської та Святогірської лавр.

“На думку даних керівників, ці релігійні об’єкти першими “потрапляють під загрозу нападів” з боку “радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів”, що буде нести загрозу життю ієрархів і керівництву УПЦ МП”, – зазначає нардеп.

Також військове керівництво РФ доповіло, що в рамках підготовки до реалізації цих планів вже проводиться підготовка груп спецназу на місцевості, а саме – на базі Новоафонского монастиря в Абхазії.

“Таким чином, в ГУ ГШ ЗС РФ вже фактично розроблена операція по дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника”, – підсумував Тимчук.

peredplata