Чернівецька область: протягом минулої доби в області виникло 4 пожежі, на одній з них травмувався чоловік

6 грудня ввечері пожежа виникла у житловому будинку м. Новоселиця. Причиною пожежі стало порушення правил користування пічним опаленням. 74-річний власник розпалив піч та, ймовірно, заснув. Через перекал печі сталося загорання дерев’яного перекриття. Про подію рятувальників повідомили сусіди. Вони одразу кинулися рятувати господаря, допомогли йому вийти з будинку, при цьому він отримав опіки 40% тіла. Травмованого доставили до Новоселицької центральної районної лікарні. Площа пожежі склала 100 кв. м.

На її ліквідацію було направлено вогнеборців 11 державної пожежно-рятувальної частини м. Новоселиця та місцевої пожежної команди с. Бояни. Рятувальники ліквідували пожежу у тих межах, в яких застали на момент приїзду. Внаслідок пожежі пошкоджено житловий будинок, знищено перекриття будинку та речі домашнього вжитку. Натомість вогнеборці запобігли перекиданню вогню на господарську будівлю, яка знаходилася поруч з будинком.

Через коротке замкнення в електромережі, 6 грудня пожежа сталася в господарській будівлі в смт Глибока. Пожежу виявили перехожі й викликали рятувальників. Господарі у цей час знаходилися у житловому будинку й не помітили загорання у стодолі. Через запізніле повідомлення про пожежу, полум’я швидко охопило одноповерхову господарську будівлю з дерев’яним перекриттям та конструкціями, де люди зберігали дрова й сіно. Виникла загроза перекидання вогню на житлову будівлю, яка знаходилася поруч із господарською. На ліквідацію пожежі було направлено рятувальників 14 державної пожежно-рятувальної частини смт Глибока та місцевої пожежної охорони с. Кам’янка. На момент приїзду рятувальників, площа пожежі складала 100 кв. м. Вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу у цих самих межах, запобігши розповсюдженню вогню на житловий будинок. Вогонь знищив покриття господарської будівлі, дерев’яні конструкції, господарські речі та інвентар.

Ще 2 пожежі 6 грудня трапилися у с. Драченці Кіцманського району та у с. Мошанець Кельменецького району – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

peredplata