Двоє буковинців потрапили до лікарень із обмороженнями

7 грудня двоє мешканців області потрапили до лікувальних закладів, зазнавши переохолодження та обмороження. Так, до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги міста Чернівці госпіталізували жінку, яку виявили на лавці дитячого майданчику на вул. Ентузіастів. У потерпілої лікарі діагностували загальне переохолодження. Про це інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Того ж дня до хірургічного відділення Кельменецької центральної районної лікарні з діагнозом обмороження нижніх кінцівок І-го ступеня госпіталізували 25-річного жителя села Ленківці.

Управління ДСНС України  у Чернівецькій області наголошує громадянам на важливості дотримання правил безпеки, які допоможуть запобігти небажаним переохолодженням в зимовий період. Зокрема, завжди одягайтеся тепло і відповідно до погоди, підбирайте непромокаючий верхній одяг. Не взувайте тісного взуття, а перед виходом на вулицю у прохолодну погоду завжди одягайте рукавиці. Не вживайте алкогольних напоїв, щоб зігрітися. Як тільки під час перебування на вулиці ви відчуваєте озноб,  негайно зайдіть до теплого приміщення та відразу огляньте місця можливого обмороження. При перших ознаках переохолодження чи обмороження негайно звертайтеся до лікувального закладу за кваліфікованою медичною допомогою.

 

 

peredplata