Внаслідок пожеж загинуло 7 буковинців. Вогнеборці нагадують правила пожежної безпеки

З початку року по Чернівецькій області виникло 85 пожеж, 12 з яких в місті Чернівці. Загинуло на пожежах по області 7 чоловік що на 133,3% перевищує показник минулого року.

Зважаючи на це, Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області звертається до всіх громадян Буковини із проханням бути надзвичайно обачними, дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті:

  • не палити у ліжку;
  • слідкувати за станом та справністю електромережі;
  • не залишати без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень;
  • намагатися уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не залишати без нагляду дітей та постійно нагадуйте їм правила пожежної безпеки.

Основними причинами загорань є необережне поводження з вогнем, куріння в ліжку, порушення правил при експлуатації електромереж та електроприладів, пічного опалення. На жаль, саме через власну безпечність люди зазнають великих матеріальних збитків, залишаються без майна та без даху над головою. Часто пожежі закінчуються трагічно, особливо, коли винуватці перебувають у нетверезому стані.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером «101», адже кожна хвилина має вирішальне значення! Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

Начальник Чернівецького міського відділу

Управління ДСНС у Чернівецькій області

В.Колодрівський

 

peredplata