Поліцаї вбили дитину

У Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє п’яних поліцейських (поліцаїв, – П.К.) вбили 5-річного хлопчика Кирила Тлявова.

Вони розважалися поблизу житлових будинків у місті: виставили бляшанки і стріляли по них. Метрів 20 від того місця у дворі перебували 5-річний Кирило та його старший брат. Діти навіть не підозрювали про небезпеку. Враз Кирилко впав на землю і знепритомнів. З голови стікав струмочок крові. Брат не своїм голосом закричав:

  • Кирюша! Не вмирай!

Це сталося напередодні Дня захисту дітей, 31 травня. Хлопчика забрали у київську клініку. Але хірурги не змогли дістати кулю. Всі дні і ночі рідні Кирила не відходили від нього. Бабуся увесь час розповідала йому казки. Вона сподівалася, що внучок їх чув. Тільки ось до тями не приходив. Так і помер цей ангелик 3 червня.

А поліцаї почали велику брехню. Хтось запустив фейкову інформацію нібито хлопчик послизнувся на асфальті і впав. Головою вдарився об гострий камінь. Та брехня швидко була викрита. Двох поліцаїв взяли під варту.

І тут з’ясувалися дивні метаморфози з цими правоохоронцями. Вони не пройшли атестацію. Принаймні, так вважають активісти та журналісти, котрі були членами атестаційної комісії. А якщо й проходили її, то без громадського контролю.

Далі дізнаємося прізвища підозрюваних вбивць дитини. Це колишніі даїшник та беркутівець.

Іван Приходько, 31 рік, лейтенант поліції. Працював у ДАІ Києва з 2010 року. У 2016 році звільнений через невідповідність. Але Окружним судом Києва поновлений на посаді. Відтоді працює патрульним у Київській області.

Другий підозрюваний вбивця – Володимир Петровець, 42 роки. Був інспектором ДАІ, потім працював у спецпідрозділі «Кобра» і у дорожньому патрулі. Став командиром відділення роти особливого призначення № 1 в Києві. Наостанок працює в секторі превенції водної поліції Переяслав-Хмельницького.

Ці поліцаї затримані. Їм інкримінують умисне вбивство з використанням вогнепальної зброї (ч.2 ст. 115 КК України).

Керівництво Переяслав-Хмельницької поліції відсторонено від виконання службових обов’язків. Але в Україні розгортається протестний рух проти свавілля поліцейських. У Києві та в інших містах держави запалали шини. Почалися пікети під стінами поліцейських дільниць та управлінь. Люди вимагають суворої кари дітовбивцям. Також серед вимог – відставка міністра Авакова та інших поліцейських високопосадовців.

P.S. Майже два місяці тому у Чернівцях по вулиці Гадяцькій якісь невстановлені досі особи розстріляли з вогнепальної зброї жителя вулиці, лікаря Андрія. На щастя, вдалось врятувати життя, але потерпілий втратив одну нирку. Поліція до цього часу не тільки не знайшла стрільців, а й навіть не повідомила про хід розслідування, про зброю, яку застосовували нападники.

Жителі мікрорайону хвилюються та висловлюють недовіру слідчим та керівництву поліції. Вони вимагають правди та кари бандитам.

peredplata