У Чернівцях з палаючого будинку врятували жінку з дитиною

13 липня о 9 год. 48 хв. до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у м. Чернівці на проспекті Незалежності. Про неї повідомили очевидці, які помітили дим з однієї з квартир на 5 поверсі. На ліквідацію пожежі було направлено вогнеборців Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. На момент прибуття підрозділу до місця події, у 5-поверховому житловому будинку утворилося сильне задимлення, що склало загрозу для мешканців верхніх поверхів, які не могли самостійно покинути свої помешкання. Рятувальники негайно приступили до евакуації людей. З будинку було евакуйовано 4 мешканців, а з квартири на 5-му поверсі вогнеборці врятували жінку з дитиною. Опісля, вогнеборці приступили до гасіння пожежі. Її площа на той момент складала 10 кв. м. у цих межах її й було ліквідовано.  

За попередніми висновками фахівців Управління ДСНС України у Чернівецькій області, причиною цієї пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Власник квартири розігрівав чайник на плиті та залишив його без нагляду на тривалий час. Вогонь з газової плити перекинувся на речі, які лежали поруч. Внаслідок цієї пожежі було знищено побутову техніку та речі домашнього вжитку.    

Інші пожежі впродовж вихідних мала місце у Новоселицькому, Глибоцькому, Путильському, Хотинському та Кельменецькому  районах та м. Чернівці – інформує пресслужба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata