В буковинському селі горіла церква та дзвіниця

Чернівецька область: упродовж вихідних ліквідовано 8 пожеж

Увечері 14 лютого у місті Кіцмань сталася пожежа у Свято-Георгіївській церкві. Пожежа виникла у вбудованому приміщенні дзвіниці церкви. Час був пізній, тому богослужінь вже не проводилось. Дим з дзвіниці побачили перехожі та викликали рятувальників. На той момент вогонь розповсюдився по дерев’яному перекриттю та куполі й охопив площу 100 кв.м. Щоб ліквідувати пожежу на місце події направили рятувальників 9 державної пожежно-рятувальної частини міста Кіцмань. Вогнеборці ліквідували пожежу,  врятувавши від знищення церкву. Внаслідок пожежі згоріли частково перекриття споруди, меблі, речі церковного вжитку. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Ще одна пожежа в церкві, теж на Кіцманщині, виникла вранці 17 лютого. У селі Лашківка загорілася Свято-Миколаївська церква. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи, а саме залишена без нагляду біля ікони свічка. Рятувальників про пожежу сповістили жителі села, котрі побачили, що з церкви йде дим. Вогнеборці з міста Кіцмань ліквідували пожежу на площі 5 кв.м, не дозволивши полум’ю розповсюдитись далі. Вогонь знищив ікону, стіл, підсвічники, пошкодив підлогу.

Окрім цього, пожежу, площею 200 кв.м, рятувальники ліквідували у селі Шипинці Кіцманського району. Там горіли господарська будівля та житловий будинок. Загорання виникло саме в господарській споруді. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що в будівлі зберігались дрова та корми. Далі вогонь розповсюдився по покрівлі та перекинувся на покрівлю поруч розташованого житлового будинку. Пожежу власники помітили вже тоді, коли горіли обидві будівлі. До гасіння пожежі було залучено рятувальників з міст Кіцмань та Чернівці, місцеві пожежно-рятувальні підрозділи з смт Лужани та Неполоківці. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від знищення житловий будинок та попередивши перекидання вогню на літню кухню. Проте, полум’я знищило господарську будівлю, в якій саме виникла пожежа. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Інші пожежі упродовж вихідних мали місце у Герцаївському, Новоселицькому, Вижницькому районах та місті Чернівці.

 

 

 

peredplata