Минулої доби на Буковині сталося 8 пожеж – на одній загинув чоловік

2 березня під час пожежі у селі Веренчанка Заставнівського району загинув 53-річний чоловік. Пожежа сталася у літній кухні. За попередніми висновками фахівців, чоловік палив у ліжку та заснув. Недопалок впав на постільні речі й спричинив загорання. Така необережність під час паління коштувала буковинцю життя. Пожежу виявили його родичі, коли прийшли навідати чоловіка. Відчинивши двері до літньої кухні, люди помітили дим в приміщенні. Родичі кинулися на порятунок господаря, проте, на жаль, той був вже без ознак життя. Люди загасили пожежу підручними засобами, тому рятувальників на місце події не викликали. Тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу міста Кіцмань.

У селі Кам’яна Сторожинецького району минулої доби горіла господарська будівля. Як з’ясувалося, пожежа виникла всередині приміщення, а по дерев’яній драбині вогонь поширився до горища споруди, де зберігалось сіно. Полум’я досить швидко охопило майже все горище, площа пожежі становила 50 кв.м. Рятувальники з міст Сторожинець і Чернівці, місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Кам’яна спільники зусиллями ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її  на момент прибуття, врятувавши від знищення господарську будівлю та запобігши перекиданню вогню на сусідню літню кухню. Внаслідок пожежі згоріли частково перекриття та покрівля господарської споруди, 1 тонна сіна. Попередня причина  виникнення пожежі – дитячі пустощі з вогнем.

Також 2 пожежі в житловому секторі сталися у Кіцманському районі. Окрім цього, 4 рази рятувальники виїжджали на ліквідацію пожеж на відкритих територіях. Зокрема, у селі Рингач Новоселицького району горіло 4,5 га сухої трави на відкритій території за населеним пунктом. Очевидці повідомили про подію рятувальників. За викликом прибули вогнеборці 11 державної пожежно-рятувальної частини міста Новоселиця та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Динівці й ліквідували пожежу. Вогонь знищив суху траву. Причину пожежі встановлюють фахівці.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata