Коронавірус у Чернівцях

Про це повідомила Чернівецька обласна державна адміністрація.

Як стало відомо, хворим виявився чоловік середнього віку з Чернівців.

Зазначається, що нещодавно він повернувся з Італії, єдиним близьким контактом є його дружина, яка була з ним до моменту госпіталізації.

Наразі вона знаходиться в самоізоляції.

Крім того, зазначається, що хворого забрала карета швидкої допомоги в спеціальному одязі, адже медики були повідомлені про усі деталі.

Українська сторона зв’язалася з румунськими колегами аби отримати інформацію про осіб, які контактували з хворим у літаку.

 

Заступник міністра наголосив, що жодних екстремальних або надзвичайних подій не сталося, фахівці працюють у звичайному штатному режимі за чітким алгоритмом. Він також нагадав про необхідність часто мити руки, використовувати антисептики та уникати близького контакту з людьми, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції.

Потреби скуповувати маски немає. Варто пам’ятати, що маска не захищає від вірусу здорову людину. Носити її мають лише люди з симптомати ГРВІ, щоб не заразити оточуючих.

Довідково. Станом на 3 березня 2020 року число інфікованих коронавірусом у світі становить 90 933. Побороти хворобу змогли 47 995 людей. Кількість летальних випадків сягнула 3 117.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. У складніших випадках спостерігається задишка. Небезпека полягає в тому, що захворювання може перерости в пневмонію та стати смертельним. Більшість хворих, однак, видужують.

peredplata