Чернівецька область: впродовж вихідних сталося 40 пожеж, на яких – 1 людина – травмована та 1 – врятована  

Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

У с. Михалкове Сокирянського району 12 квітня пожежа виникла в будівлі лазні зблокованій з гаражем. Власник домогосподарства, 1937 року народження, розтопив лазню, а між тим пішов у будинок перепочити й заснув. Ймовірно, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, відбулося загорання в димарі, і вогонь  почав поширюватися дерев’яним перекриттям будівлі. Пожежу в будівлі лазні зблокованій з гаражем, коли вони вже були охоплені вогнем, помітили перехожі. Люди одразу викликали рятувальників. На місце події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи з м. Сокиряни та с. Ломачинці. На момент приїзду вогнеборців до місця події площа пожежі складала 120 кв. м, а полум’я рухалося до поруч розташованого житлового будинку. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору, зайшовши в середину  житлового будинку, яке було вже було сильно задимлене, в одній із кімнат знайшли господаря. Вогнеборці вивели чоловіка в безпечне місце, врятувавши йому життя. Пожежу було ліквідовано у тих межах, в яких вогнеборці застали її на момент прибуття. Від вогню рятувальникам вдалося врятувати житловий будинок, натомість полум’я знищило покриття та перекриття будівлі лазні та господарські речі.

А під час пожежі, яка виникла 12 квітня в смт Красноїльськ Сторожинецького району, травмувався хлопець 2004 року народження. Загорання виникло в моторному відсіку автомобіля «Volkswagen passat В5» під час руху. Викликавши вогнеборців, водій зі своїм сином намагалися загасити пожежу власними силами до їх приїзду, проте їм це не вдалося, окрім цього, під час гасіння юнак отримав термічні опіки рук. Пожежу ліквідували вогнеборці місцевого пожежно-рятувального підрозділу смт Красноїльськ. Площа пожежі склала 6 кв. м, вогонь знищив салон та моторний відсік. Причина пожежі встановлюється.

11 квітня о 14 год. 50 хв. до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на території ТОВ «Меблі ТОКАБО», що у Чернівцях на вул. Хотинській. Попередньо, внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи відбулося загорання дерев’яних відходів та пиломатеріалів на відкритій території меблевого підприємства. Існувала загроза поширенню вогню на поруч розташовані цехи та складські приміщенні, де зберігалася готова дерев’яна продукція. На ліквідацію пожежі було направлено підрозділи усіх пожежно-рятувальних частин обласного центру. На момент прибуття першого підрозділу площа пожежі складала 300 кв. м. У цих самих межах вогонь вогнеборцям вдалося локалізувати, не давши йому поширюватися далі, та ліквідувати. До ліквідації пожежі були залучені 28 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.

Більшість пожеж у вихідні дні склали пожежі сухої трави на відкритій території, їх кількість – 28. Такі пожежі мали місце у всіх районі Чернівецької області та обласному центрі.                     

Так, 12 квітня вранці місцеві мешканці с. Товтри, Заставнівського району повідомили Службу порятунку про пожежу сухої трави на відкритій території у їхньому населеному пункті. З полів вітер спрямовував вогонь у бік житлового сектору та поширював його на велику площу. На ліквідацію пожежі було направлено черговий караул 5 державної пожежно-рятувальної частини м. Заставна. На момент прибуття вогнеборців до місця пожежі її площа складала 4 га. Рятувальникам вдалося зупинити поширення полум’я, відсікти вогонь від будинків та ліквідували пожежу.

 

 

 

 

 

peredplata